Computer Sweden

Bloggar

Ännu ingen ordning på Xperia X2

Skriv en kommentar
4 maj 2010 14:16

SEXperia2

I höstas testade jag Sony Ericssons andra Windows-telefon, Xperia X2 och avslutade min testartikel med: ”mitt råd är att vänta med köp tills X2 är komplett”. Då i november fanns telefonen ännu inte ute i handeln och det skulle dröja ytterligare två månader innan den dök upp. Helt klart insåg Sony Ericsson att telefonen behövde uppgraderas innan den släpptes ut men det arbetet var tydligen inte klart när den dök upp i handeln. Under våren har det kommit två buggfixar, senast en i april. Den kallas MR1 och ska bland annat göra det möjligt att lyssna på fm-radio på X2. Kretsarna för radio har funnits hela tiden men de har inte varit aktiverade. Men MR1 tycks snarare ha gjort saken värre om får tro de kommentarer som användare lämnat på olika webbplatser.

Stefan Svensson skriver så här: ”Efter att vi använt denna telefon på vårt företag under ett antal månader är alla överens om att det är den mest buggiga telefon vi någonsin haft! Vi försöker reklamera då telefonen enligt oss är så dålig att den aldrig borde släppts. Som att bli lovade en Ferrari och få en cykel utan hjul beskrev en kollega det.”

Bland de buggar som rapporteras märks sådana som raderar allt innehåll på minneskortet, urusel batteritid, dålig täckning och funktioner som helt slås ut, exempelvis stegräknaren.

Microsofts produktspecialist på Windows Mobile, Peter Wissinger, skriver så här på sin blogg där han bekräftar problem med X2:

” Jag hade själv oerhört stora förhoppningar på X2 då jag gillar X1 mycket. Nu kör jag dock en beta av Sony Ericssons uppgradering till 6.5.3 för X2 och då blir det faktiskt äntligen en telefon som funkar.”

Enligt de uppgifter som Sony Ericsson gått ut med ska nästa uppgradering, MR2, komma före utgången av maj och då handlar det främst om att få Windows Mobile 6.5.3 på plats. Återstår sedan att se om man lyckas komma till rätta med alla andra problem som inrapporterats.

Joel Åsblom, teknikreporter på Computer Sweden

Kommentera inlägget

Artikelkommentatorerna ansvarar själva för sina inlägg.

Var god skriv in texten du ser nedan:

XHTML: Ni kan använda er av följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>